Rekommendera Smartkalkyl på Google genom att klicka +1

Jämför banker

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Läs mer

Bästa budgetverktyget!

Internetworld topp 100 Internetworld topp 100
Ta kontroll över din ekonomi med Sveriges bästa budgetverktyg. Helt gratis!
Läs mer

Jämför lån och räntor

bank24.nu

- Jämför lån och räntor när ni skall låna pengar. Vi jämför Sveriges alla banker och lånegivare.
Gå till bank24.se
Jämför banker

Vi på Smartkalkyl har en helt ny tjänst åt dig där du kan
jämföra, betygsätta och kommentera Sveriges alla banker


Betygsätt och jämför Handelsbanken på bankbetyg.se







Nedan hittar du äldre recensioner och betyg

Information, recensioner, betyg och räntor för Handelsbanken



Banknamn

Handelsbanken


Webbplats

http://www.handelsbanken.se


Omdöme


Betygsätt banken du också med den femstjärniga skalan ovan.


Antal omdömen

49 st


Recension Betyg
Handelsbanken är smidiga och proffsiga! Så nöjd och ännu mer uppskattar jag det nu då jag erfor hur superkrångligt det kan vara på tex SE banken som min partner har. (Hade)..

Recensionen skriven av Anonym - 2013-05-30

Betyg

Recensionen skriven av Anne - 2012-11-21


Hade en gång i tiden SEB, men blev där rätt otrevligt behandlad. Gick då över till Handelsbanken för över 20 år sedan och har inte sett någon anledning att byta bank.
Jag får låna det jag behöver till en låg ränta. Låneskydd ingår kostnadsfritt. Alltid trevligt bemötande. Internetbanken med dosa tycker jag är helt OK. Du kan logga in på vilken dator som helst och behöver inte ha certifikatet på datorn.
Handelsbanken är också den bank som har klarat sig bäst genom alla kriser, något som jag uppskattar.
Betyg
Går in på SHB I gustavsbergs centrum för att ta ut ett par tusen kronor som jag fått på avi från bankgirot.På denna står det endast inlöses i bank och ett senaste datum.
Kassören tar avin tittar på den och river av perforeringen på mitten strax ,efter vänder han sej om och frågar en kollega:öhh dom här betalar vi inte ut va?
tillbaks får jag avin isär tagen och ett sorry du får gå till annan bank..vilka givetvis hade stängt strax före..
En stilla jävla undran varför informeras det inte om att det är en särskilt bank som utbetalar?

Recensionen skriven av Anonym - 2012-08-21

Betyg

Recensionen skriven av Anonym - 2011-10-31


Jag kollade runt då jag ville lägga om mitt lån om jag hittade en bank med bättre avtal (främst vad det gällar räntan). Jag är för tillfället föräldraledig men hade en nära anhörig som medsöknade på mitt lån och ville då ha den personen som medsökande även hos nästa bank. Min anhörig har bra och stabil ekonomi sen många, många år tillbaka. Ingen av oss hade såklart betalningsanmärkning. Sköter allt klanderfritt. Jag har vikariat på 70% som väntar. Självklart var jag beredd på att byta bank. Men Handelsbanken krävde att även min anhörig skulle byta (något Nordea inte gjorde när jag tog lånet, utan att jag som huvudlåntagare var medlem räckte) och helst skulle min anhörig också bo på samma ort som mig. Så, om min anhörig också hade bytt bank och flyttat 40 mil hade de gått med på det och gett mig lite lägre ränta än min nuvarande bank. Men det är ju ett helt orimligt krav.
Betyg
Ville förhandla om ett bostadsrättslån och var villig att flytta från SEB till Handelsbanken. Jag blev ombedd att skriva all viktig information i ett webbformulär och dessutom komplettera med ett ägarbevis och anställningsavtal. Allt var frid och fröjd och ett möte bokades. Tar en halvdag ledigt för att komma dit och diskutera, men efter 10 minuter kommer handläggaren på att räntan jag hade för tillfället var omöjlig att matcha! Kunde jag inte ha fått den informationen DIREKT i telefon eller via ett mail istället för att förstöra en eftermiddagen för mig? De kände ju definitivt till min dåvarande ränta eftersom jag skrev in det i webbformuläret. Sanslöst oprofessionellt och rent ut sagt pinsamt

Recensionen skriven av Andreas - 2011-08-18

Betyg

Recensionen skriven av David - 2010-10-28


Handelsbanken är en stabil och trygg bank, dock fokuserar de mer på gamla än ungdomar känns det som då de inte har ett sparkonto som ger ränta från första kronan, och mycket på handelsbanken känns rätt ålderdomligt.

Tills nyligen hade de en brilliant lösning på internetbanken, där man hade certifikat på datorn och slapp plågas med en hemsk dosa.

Nyligen har de dock bytt ner sig till att använda dosa med kort i. Denna dosan måste man ha ett bankid kort i när man loggar in i internetbanken. Denna har en 6 siffrig pinkod som man INTE kan ändra på. Dessutom måste man använda dosan när man gör köp med verified by visa när en enklare lösning hade vart bättre. I detta fall måste man ha bankkortet i dosan istället för bank id kortet Ingen smidighet på resande fot alltså.

Dessutom är de lite snåla då de inte tycker att studenter som är äldre än 28 är vårdiga att få ta del av deras studenterbjudande
Betyg
Är kund hos Handelsbanken Ringön i Göteborg. Håller med Backen, jag var kund hos Swedbank men fick mycket bättre bemötande/räntor hos Handelsbanken, personligt bemötande av en person som kände igen mig när jag kom in och som alltid hjälper till för att jag ska få så bra "deal" som möjligt. Däremot är jag inte helt nöjd med deras internettjänst. Men oavsett kan jag inte annat att rekommendera Handelsbanken till mina medmänniskor.

Recensionen skriven av Thomas - 2010-07-16

Betyg

Recensionen skriven av Backen - 2010-03-13


Är som helhet mycket nöjd med Handelsbanken. Kan hålla med Andreas att Internetbanken känns lite föråldrad, men den är okej.
Jag har precis den motsatta uppfattningen som Thobias, tycker att Swedbank har en dålig attityd och är stora i korken. Hos Handelsbanken fick jag ett mycket trevligare bemötande. På Swedbak kände jag mig bara som ett kundnummer på papper, på Handelsbanken var det ett mycket personligare och trevligare bemötande. Gick också att diskutera bättre med dem. De hjälper till med lösningen och har ett annat förtroende mig som kund. Det är väl från kontor till kontor, gissar jag, men i Kristianstad är det definitivt så.
Fick dessutom en betydligt bättre ränta som är rätt varje månad. När jag hade rörligt på Swedbank så gick den upp till standardränta varje gång de höjde eller sänkte, det blev inte det avtalade som jag hade med några enheter billigare, det fick jag själv ringa om varje gång. Kan vara bra att kontrollera.
Betyg
Otydliga förfaranden vid ansökan av lån till bostadsrätt. Pga utlandsarbetet fanns ingen inkomst registrerard på mig i Sverige. Med anledning av detta kunde självfallet inte Handelsbanken ge mig något lån, varpå jag gav dem arbetsgivareintyg och löneutdrag. Detta räckte inte utan banken ville att mina båda föräldrar (!!!) skulle gå in som borgenärer (Ansökt lån 1000000, månadslön 26000 SEK). Jag har inga betalningspåminnelser eller dyl. Utöver detta så hade dem sur personal på det här kontoret, gå till något annat om ni skall låna av Handelsbanken. Jag gick tvärs över gatan till Swedbank och fick lån till bra ränta med en gång.

Recensionen skriven av Tobias G - 2009-12-16

Betyg

Recensionen skriven av Andreas - 2009-01-16


Överlag är jag nöjd med Handelsbanken. De har många lokala kontor så åtkomligheten är bra. De verkar sätta kunden i centrum och man har en återkommande personlig kontakt vilket ju är bra.

Internetbanken funkar helt ok, men den känns lite föråldrad och det är ett par funktioner som skulle kunna göras mycket bättre. Inloggningsätten är certifikat eller engångskoder.

Vad gäller räntor och villkor så är det ju liksom många andra banker helt personligt men jag tycker ändå jag fått helt ok villkor.
Betyg