Rekommendera Smartkalkyl på Google genom att klicka +1

Jämför banker

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Läs mer

Bästa budgetverktyget!

Internetworld topp 100 Internetworld topp 100
Ta kontroll över din ekonomi med Sveriges bästa budgetverktyg. Helt gratis!
Läs mer

Jämför lån och räntor

bank24.nu

- Jämför lån och räntor när ni skall låna pengar. Vi jämför Sveriges alla banker och lånegivare.
Gå till bank24.se
Jämför banker

Vi på Smartkalkyl har en helt ny tjänst åt dig där du kan
jämföra, betygsätta och kommentera Sveriges alla banker


Betygsätt och jämför Nordea på bankbetyg.se







Nedan hittar du äldre recensioner och betyg

Information, recensioner, betyg och räntor för Nordea



Banknamn

Nordea


Webbplats

http://www.nordea.se


Omdöme


Betygsätt banken du också med den femstjärniga skalan ovan.


Antal omdömen

76 st


Recension Betyg
Är djupt besviken på Nordea. Vi har bolån på 1150000 på ett hus som har marknadsvärde på 2400000 och ansökte om lån på 250000 med huset som säkerhet då det fanns utrymme till det ( 75% ). Vi har även sparkapital på 190000 i annan bank.
Tro det eller ej men fick avslag på ansökan.Då blir det till att byta bank omedelbart. Aldrig mer Nordea.

Recensionen skriven av Karin - 2013-11-04

Betyg

Recensionen skriven av Conny - 2013-07-30


Överlag tycker jag det fungerar bra,inte lika utvecklad internetbank som säg handelsbanken som var min tidigare bank.
Men det fungerar och inga avbrott för mig .

Gick från handelsbanken på grund av bristande intresse att behålla mig som kund, nordea har gett mig bra räntor och hjälp med mina investeringar.

Hur det ser ut om 5år vet jag inte om jag inte är nöjd kan jag helt enkelt byta bank, vilket går hyffsat snabbt att göra även om du flyttar allt
Betyg
Tyvärr anser jag att Nordea inte alls har uppfyllt mina förväntningar. De har enormt med strul med sin internetbank samt oerhört dålig och arrogant personal på kundservice. När vi skulle lägga om lånen gav Nordea oss mycket dåliga villkor (jag har varit kund i 10 år!). Vi tjänade 14 000 kr per år genom att byta till SEB. Vi får se om jag någon gång väljer Nordea igen, men i dagsläget är det inte aktuellt.

Recensionen skriven av Elis - 2013-03-17

Betyg

Recensionen skriven av Roger - 2013-01-11


Jag har varit kund till nordea i 30 år.
De senaste 5 åren har jag dessutom varit förmånskund med bolån.

Tyvärr har dessa senaste 5 åren varit totalt urusla.

1. Mobilbanken fungerar sällan när man behöver den.
2. Det är konstanta fel med internettjänsterna.
3. Man är inte säker på att man kan ta ut pengar alltid när man är utomlands


Angående punkt 3.
Min tjej försökte ta ut kontanter i Lettland när vi var där på en resa.
Det stod tekniskt fel på bankomatens skärm.
Efter 3 försök så hade 3x beloppet reserverats på kontot och detta var fredag innan julhelgen.

Altså dessa pengarna blev låsta under julhelgen.
Anledningen till felet var något systemfel internt på Nordea.
Jag försökte ringa till nordea men deras kundtjänstnummer gick INTE att ringa från Lettland vid tillfället , vi var altså utan pengar och utan kundtjänst..

Efter ett par försök på andra (direkt nummer till personlig bankman) så blev jag kopplad till kundtjänst, jag hade under denna länga försökstid fått vinka av min flickvän då jag skulle flyga hem till sverige och hon skulle stanna kvar ett tag till. När jag började fråga om problemen så beklagades det bara.
Men det riktigt sura här var att , eftersom min flickvän inte var med i telefonen när samtalet kopplades fram så valde Nordea att spärra hennes snabbkoder för att det var någon "annan" som ringde i hennes ärende.

Flickvännen var nu utan pengar och utan möjlighet att logga in för att se status på kontot under julhelgen i lettland.

Allt för att Nordea hade internt tekniskt strul och för att dom hade urusel nåbarhet från utlandet.

Jag kommer nu byta bank utan att blinka.

Jag rekommenderar INTE nordea.
Betyg
Vårt företag har bytt från Nordea till Danskebank, sååååååån skilnad.
Nordea är inget vidare om man jämför.Byter nu även privat.
Björn Alfredsson

Recensionen skriven av Anonym - 2012-11-21

Betyg

Recensionen skriven av Svante - 2011-02-06


Det är häpnadsväckande hur olika våra stora banker är. Jag förirrande mig in på ett Nordea-kontor för något år sedan. Det var som en deja-vu; precis som när man gick på Posten förr i tiden för att betala sina räkningar. Nordea är verkligen folkets bank. Långa köer, håll hårt i nummerlappen. Alla som klarar att hantera en internetbank tycks ha samlats för att som i gamla tider vänta på att ens nummer kommer upp... Har haft andra banker som 1:a och 2:a bank, men haft lån på Nordea en period vilket fungerat helt ok. Som sagt bara man slipper att besöka deras kontor. Nordeas internetbank har jag inte prövat men jag antar att den är mycket krånglig eftersom kunderna tycks flockas på kontoren. Det bästa man kan säga om Nordea är att inte all vinst går i direktörsbonus och aktieutdelning; en betydande del går tillbaka till oss själva, pappa staten gjorde ju också just ett jätteklipp på att sälja ut Nordea-aktier. På 5 miljarder satsade på nyemission för knappt 2 år sedan fick man nu ut 20 miljarder. Ett börsklipp som heter duga. Det är precis som med Vattenfall:
skall man göda dessa penningstinna el-bolag som tjänar skjortan på att pungslå sina kunder, så är det ju bra att pengarna åtminstone hamnar hos staten; så välj Nordea och Vattenfall
Betyg
Tycker helheten med Nordea så länge man inte har personlig kontakt funkar alldeles lysande, internet och mailledes med den personlige bankmannen.
Dom stora problemen börjar när man skall ha personlig kontakt. Oj oj oj, sicket strul, har fått ibland fått vänta upp till 5 veckor innan kontakt från nordea togs. När vi skulle binda om våra lån fick vi hem ett papper där vi skulle kryssa i vilken bindningstid vi önskar och så sätts räntesatsen efter den aktuella dagens räntesats. URdåligt enligt vårt sätt att se det.
Men det funka så länge man inte har personlig kontakt som sagt var.

Njaaa!

Recensionen skriven av Markus - 2009-08-05

Betyg

Recensionen skriven av Klas Andersson - 2009-02-20


Jag har en Persolig bankman i Nordea, och jag kan säga att ingen bank är så duktiga som dom på relationsdelen. Jag har hennes mail och telefonnummer, och det är alltid henne jag pratar med.

Vissa banker har lägre räntor, men vad tjänar jag per år på det. Oftast några hundralappar per år, men i Nordea har jag en person som känner mig.
Betyg
Jag och min tidigare sambo fick låna 100% till en nyproduktion utan några diskussioner. Vi fick även låna 50k utan någon ränta i över 1 år som deposition.
Vår personliga kontaktperson är mycket professionell och tillmötesgående. Pga separation sålde vi lägenheten ganska omgående och detta gick även smärtfritt. Eftersom vi aldrig bodde där kan jag inte säga något om räntan, mer än att vi fick bra preliminär ränta när vi skrev på lånet.

Nordeas internetbank är dock under all kritik. Här finns de mycket att jobba med. Som skräck-exempel måste jag nämna deras inloggning. För att komma till deras inloggningssida väljer man vilken typ av inloggning i en DROPDOWN! Deras internetbank är uppbyggd av frames och det är nästa varje gång någon av dessa frames inte laddar klart. För att se kontoöversikten måste man klicka 2!! gånger.

Men som helhet kan jag inte annat än rekommendera dem.
Tummen upp!

Recensionen skriven av Joacim - 2009-01-16

Betyg

Recensionen skriven av Anonym - 2009-01-16


Jag har både Handelsbanken och Nordea och tycker att båda bankerna gör det dom ska. Det jag börjat titta mer och mer på är hur inloggningen mot internettjänsterna ser ut och vad som behövs för att logga in där. Jag uppskattar verkligen Nordeas "Förenklad inloggning" som ger en snabb översikt och ett enkelt sätt att föra över pengar mellan de olika kontona. Handelsbankens inloggning är lite struligare och kräver antingen ett installerat certifikat eller en skrapkod.

Jag ger Nordeas internettjänst fyra stjärnor.
Betyg