Jämför banker

Vi på Smartkalkyl har en helt ny tjänst åt dig där du kan
jämföra, betygsätta och kommentera Sveriges alla banker


Betygsätt och jämför SBAB på bankbetyg.seNedan hittar du äldre recensioner och betyg

Information, recensioner, betyg och räntor för SBABBanknamn

SBAB


Webbplats

http://www.sbab.se


Omdöme


Betygsätt banken du också med den femstjärniga skalan ovan.


Antal omdömen

32 st


Recension Betyg
Bra ränta på sparkontot och inga "krav" när jag ville ha bolån. Andra banker krävde att jag skulle flytta allt till dom och särskilt lönekontot. SBAB ställde inga såna krav och därför kan jag vara "otrogen" med andra banker. Boräntorna kanske inte är lägst, men på sparkontoto ger dom åtminstone ränta som överstiger inflationen. Jag har skött mina låneärenden via mail och telefon, det har fungerat smärtfritt. Lite bökigt när lånelöften inte gällde pga att huset vi köpt hade inflyttning först efter sex månader. Samma sak när det var inflyttning och lånet skulle till, då var det längre sen än tre månader vi köpte huset och de gjorde en ny värdering av huset.
Det saknas en smartphoneapp och internetbanken kan vara rätt seg ibland. Nu går det äntligen att logga in med Mobilt BankID.

Recensionen skriven av David - 2013-11-03

Betyg

Recensionen skriven av Svante - 2011-02-06


SBAB var en gång en billig uppstickare vilket var orsaken till att jag la mina bostadslån där för ett 10-tal år sedan. Ligger nu inte lägre i ränta än andra banker så jag vet inte vad fördelen är (förutom att vinsten går till staten och därvid till en minimal del även tillbaka till mig). För 4-5 år sedan försökte jag förhandla räntan - då var det helt omöjligt att pruta en endaste promille trots att jag då hade närmare 6 miljoner i lån. "Vi förhandlar inte räntan och ger inga rabatter" fick jag veta. För ett par år sedan fick jag dock en rabatt på 0,3% baserat på att jag inte hade belånat huset mer än 75%.
Men för att summera: SBAB ger dåliga lånerabatter, vill inte gärna förhandla räntan, och blir väl därför i slutändan en dålig affär; speciellt när man inte längre agerar uppstickare och går ut med lägre räntor än andra banker.
Rent administrativt fungerar dock SBAB bra.
BetygSMARTKALKYL TIPSAR OM APPEN

Få koll på din ekonomi, samla dina avtal och hitta avtalen som passar just dig - direkt i mobilen