Rekommendera Smartkalkyl på Google genom att klicka +1

Jämför banker

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Läs mer

Bästa budgetverktyget!

Internetworld topp 100 Internetworld topp 100
Ta kontroll över din ekonomi med Sveriges bästa budgetverktyg. Helt gratis!
Läs mer

Jämför lån och räntor

bank24.nu

- Jämför lån och räntor när ni skall låna pengar. Vi jämför Sveriges alla banker och lånegivare.
Gå till bank24.se
Jämför banker

Vi på Smartkalkyl har en helt ny tjänst åt dig där du kan
jämföra, betygsätta och kommentera Sveriges alla banker


Betygsätt och jämför Skandia på bankbetyg.se







Nedan hittar du äldre recensioner och betyg

Information, recensioner, betyg och räntor för Skandia



Banknamn

Skandia


Webbplats

http://www.skandiabanken.se


Omdöme


Betygsätt banken du också med den femstjärniga skalan ovan.


Antal omdömen

39 st


Recension Betyg
Skulle skaffa ett lånelöfte På Skandiabanken inför att köpa hus. Slog in alla uppgifterna på mig och min sambo, men fick besked på sidan att dom tyvärr inte kunde låna oss pengar till husköp. Blev väldigt förvånad eftersom jag innan hade skaffat lånelöfte på några andra banker. Varken jag eller min sambo har haft några problem med banker annars och vi har alltid skött våra bankaffärer. Efter att ha rngt till Kundtjänst ett par gånger, jag fick återkomma eftersom det tydligen var nåt strul, så fick jag veta att orsaken till avslaget var att det var för stor ålderskillnad mellan mig och min sambo. Hur stor ålderskillnad som accepteras fick jag inte veta. Sen att söka lånelöfte var helt onödigt enl henne och att dessutom söka på flera banker var bara konstigt. Fick ingen som helst respons på vad jag sa.Vi bara pratade förbi varandra. Till slut fick jag nog och la helt sonika på. Hade annat att göra än att tjafsa med en bankkvinna som inte lyssnar. Behöver jag säga att vi inte lånade pengarna på Skandiabanken.

Recensionen skriven av Anders - 2013-10-01

Betyg

Recensionen skriven av David - 2013-03-07


Har kört Skandiabanken i många år nu. Alltid fungerat bra. Snygg & bra app och websida. Har aldrig haft behov av bankkontor efter att jag började med Skandiabanken. Vid de få tillfällen jag telefonerat banken har hjälpen varit snabb och korrekt.
"Inget tjafs, bara bank", för att parafrasera en känd ölreklam.
Betyg
Jag gillar skandiabanken. Jag vill inte betala för kontor med en massa gubbar, så det är bara skönt. Jag vill inte ha en dosa jag måste hålla reda på (batterislut!). Internetbanken är smidig, med mobil-bankID är det jättesmidigt att logga in. Bra att man kan döpa konton, smidigt att flytta pengar mellan olika konton. Bra översikt över sparande iom att man har depå på samma ställe. Bra chat som kundservice. Dock stör jag mig lite på att man måste bekräfta sina räkningar, har jag väl matat in dem vill jag bara lägga det bakom mig. Men det är tydligen en efterfrågad tjänst...

Recensionen skriven av Matilda - 2012-10-17

Betyg

Recensionen skriven av DA6D - 2012-05-21


Hmm, I mitt tycke är dom helt värdelösa och försöker bara lura stackars sparare på några extra kr. Deras telefon service är också en av dom absolut sämsta jag stött på.
Senaste jag var i kontakt med telefonsupporten pga. av problem med min internet bank skickade dom mig fram o tillbaka mellan felanmälan och nån annan jävla idiot. Ingen kunde hjälpa mig utan sa att det var nån annan som skulle hjälpa mig.
Dom lockar också med GRATIS kreditkort. Tro dom inte! Dom ska ha fakturan för kreditkortet betald dagen innan det datum som står på fakturan. Varför! Jo för att banken gör allt för att man ska missa att betala fakturan i tid. Och nu det inte är gratis längre. Påminnelseavgifter, ockerränta osv.
Har haft diverse andra problem med denna bank också som jag inte orkar skriva om nu. Gör er själv en tjänst och välj en annan bank
Betyg
Jag tycker att Skandiabanken är enkel, smidig och med utmärkta tjänster! Uppskattar även designen vilken är fräsch och etisk tilltalande. Plattformen är lättnavigerad, finns många sätt att komma över till olika tjänster - lätt att förstå. Ekonomisk tjänster funkar jätterbra. Kundtjänst är vänlig, hjälpsam och kompentent och svarar snabbt och korrekt på mina frågor och mina ekonomisk behov av tjänster och rådgivning.

Det enda jag är missnöjd med är Skandias enda bankkontor, som ligger på Kungsgatan Stockholm, är att kassa service stänger klockan 17, de kunde ha öppet till 19 istället! (Gör kassa-besök 1 till 2 gånger per år). Banken hänvisar till andra banker. Tyvärr ser utvecklingen ut så för de flesta banker idag eller i framtiden.

Recensionen skriven av Per Larsson - 2011-08-20

Betyg

Recensionen skriven av Matilda - 2011-02-07


Jag tycker Skandiabanken är smidig. Jag tycker det är jobbigt med dosor som ligger och skräpar och som man aldrig kan hitta (eller så är batteriet slut). Här har man BankID, som man ju också har nytta av i många andra sammanhang, och så koder som skickas som sms till mobilen. Jag har aldrig fått reklamsms. Bara man har mobilen med sig är det mycket smidigt. Dessutom kan man använda mobilen för att med en app kolla sitt kortkonto, vilket är smidigt ibland. Det är smidigt att flytta pengar mellan konton, en fördel att man kan döpa konton, allmänt översiktligt. Jag är inte speciellt intresserad av att ha bankkontor med en massa gubbar.
Betyg
Skandia-banken... hm...
Startade upp konton där för ca 5 år sedan när man vunnit pris för "årets bank" och allt vad det var. Det blev pannkaka av alltihopa. Jag aldrig lyckats använda ett Skandia-konto överhuvud taget. Det var så otroligt krångligt och gammaldags med aktiveringskodor som skulle hämtas på posten, aktiveras med nya aktiveringskoder, sen fick man ett papper med engångskoder som man skulle använda en i taget istället för en dosa. Jag lyckades aldrig få ordning på dessa konton (till flera familjemedlemmar) så att de fungerade. Och sen fanns inga bankkontor att gå till och få hjälp av när det inte fungerade... Förstår att man blev årets bank, vilka pengar man måtte ha tjänat, det visade sig vara lika krångligt att försöka avsluta kontona så under ett par års tid (jag gav upp, eller hade inte tid att ägna min fritid åt att leka skattjakt) åkte jag på att betala avgifter för mina konton som jag inte kunde använda, inte kunde avsluta. De konton jag hade lyckats sätta pengar på lyckades jag aldrig få ut dom igen.
Skandia-banken tycker jag representerar precis vad banking i Sverige tycks handla om: att på vilket sätt som helst klå kunderna på så mycket pengar som möjligt, så att så höga bonusar som möjligt kan betalas ut till så många chefer som möjligt. Det är förstås strålande att driva banking utan kontor men då måste man ha den bästa, modernaste och enklaste internetbanken....
Att jag sätter en stjärna betyder inte att jag tycker banken är bra till 20%, en stjärna står för värdelös en Ebberöds bank.

Recensionen skriven av Svante - 2011-02-06

Betyg

Recensionen skriven av Lasse - 2010-11-03


Banken är väldigt krånglig. Man experimenterar med nya versioner direkt mot kund som inte är stabila. Vissa delar av banken är inte ens färdigutvecklade. Tex om man klickar på vissa funktioner flyttas man över till gamla banken. (Den är iofs mycket enklare och stabilare, så det är egentligen en fördel). Nya banken går ut på att ha en massa grafik som blinkar och irriterar.
Pop-up-rutor hoppar upp så att du inte kan göra enkla bankärenden utan att kvittera att du tagit del av erbjudandet att koppla ditt kort till "Verified by visa". Popurutorna kan inte bara stängas, då kommer de tillbaka i all oändlighet. Ibland kan man kryssa i en ruta, trycka spara därefter trycka stäng för att bli av med dem.
Banken har en smart funktion och det är att du får dina engångslösenord på sms. Men det var tydligen en för dyr funktion, så numera passar banken på att skicka reklam till mobilen.
Det är tydligt att nya banken ska dra in stålar på att sälja produkter, inte att serva dig med enkla tjänster.
Innan kunde man mata in en räkning med ett enda klick. Nu måste man klicka spara och sedan klicka godkänna. Varför då? Nej, ingen verkar ha tänkt på användaren i den här banken.
Betyg
Tycker det är konstigt när fokus är på internetbanken, och ändå är den så krånglig. Måste tanka ner certifikat till datorn för att komma ut på internetbanken. Mycket krångligt! Varför skaffar de inte dosa som alla andra?

Recensionen skriven av Fredrik - 2009-10-22

Betyg

Recensionen skriven av johan - 2009-07-14


bra kundtjänst, enda problemet är att de inte riktigt har koll på alla bank kundernas bank konton, då det har hänt att de försvunnit ur syn för bank kunderna gällande tex kreditkortskonton, de har själva kunnat se kontot jag hade men jag kunde inte se det hemma. å hade ingen riktig syn på hur mycket som minskade på alla mina betalningar. ringde dit 3 gånger till kundtjänst och de trodde att det var deras ena server som ställde till det men ingen kunde åtgärda problemet som jag hade så jag har slutat att ringa dit. oproffsiga i sitt hanterande av ärendet. kortet är inte spärrat enligt dem men går inte att använda och går heller inte att beställa vanligt bank kort till löne kontot av en anledning de heller inte visste.
en bank som har sin huvudsakliga uppgift att driva en internet bank måste ha koll på de tekniska bitarna, webmastern visste inte heller.
Betyg
Bra service, bra priser och smidig internetbank.

Recensionen skriven av Jakob - 2009-04-22

Betyg

Recensionen skriven av Mattias - 2009-01-16


Grymt snabb och bra kundtjänst.
Väldigt bra priser i jämförelse med andra banker.
Betyg